Aspergesoep met gerookte zalm

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties4 personen
Calorieën269,9 kcalVetten11,91 gram
Koolhydraten13,01 gramEiwitten26,11 gram

Ingredienten

  • – 1000 gram witte asperges
  • – ½ aardappel
  • – ½ ui
  • – 1 wit van een kleine prei
  • – 10 gram “magere” vetstof
  • – 2 liter groentebouillon
  • – 200 ml light room
  • – 100 gr gerookte zalm of garnalen

Werkwijze

  1. Schil de asperges en snij ze in kleine blokjes. Hou de kopjes van de asperges aan de kant.
  2. Snij de aardappel, ui en prei ook in kleine stukken.
  3. Smelt de boter in een kookpan en voeg alle groenten toe (behalve de kopjes van de asperges). Laat even stoven en voeg dan de groentebouillon toe.
  4. Laat de soep opkoken en laat 30 minuten doorkoken.
  5. Kook ondertussen de kopjes van de asperges gaar in wat water. Afgieten en zet aan de kant.
  6. Mix de soep en voeg dan de room en de kopjes toe.
  7. Werk af met de gerookte zalm en/of de asperges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *