Balletjes in tomatensaus

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties6 personen
Calorieën396,0 kcalVetten21,95 gram
Koolhydraten18,05 gramEiwitten30,72 gram

Ingredienten

  • - 450 gram americain
  • - 250 gram gehakt
  • - 2 kippenbouillonblokjes
  • - 100 gram boter
  • - 100 gram vloeiende bloem
  • - 500 ml melk
  • - 1 grote blik tomatenpuree
  • - 500 gram champignons vers of uit blik

Werkwijze

  1. Meng de americain met het gehakt en kruid naar eigen smaak.
  2. Maak er gehaktballen van en rol ze even door de bloem.
  3. Meng de bouillonblokjes met 1 liter water en breng aan de kook.
  4. Kook de gehaktballen in de bouillon in ongeveer 10 minuten.
  5. Giet af en bewaar de bouillon.
  6. Smelt de boter en meng daaronder de bloem.
  7. Giet de melk en 500 ml bouillon erbij en roer tot je een gladde saus bekomt.
  8. Doe de tomatenpuree bij de saus en meng goed.
  9. Laat de champignons uitlekken en doe ze bij de saus.
  10. Meng alles en serveer samen met de gehaktballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *