Bananenbrood

Recept details

Bereidingstijd90 minuten Porties12 personen
Calorieën281,3 kcalVetten24,44 gram
Koolhydraten45,70 gramEiwitten3,94 gram

Ingredienten

  • – 240 gram zachte boter
  • – 200 gram rietsuiker
  • – 2 eieren
  • – 2 rijpe bananen
  • – 125 gram zelfrijzende bloem
  • – 100 ml melk
  • – 1 zakje vanillesuiker
  • – ½ theelepel kaneel

Werkwijze

  1. Klop de suiker en de boter in 10 minuten tot een luchtige massa.
  2. Klop de 2 eieren op en voeg ze beetje bij beetje tot het deeg.
  3. Mix alles mooi glad.
  4. Prak de bananen en voeg ze bij het deeg.
  5. Spatel de bloem erdoor samen met de vanillesuiker, de kaneel en de melk.
  6. Beboter en bebloem een cakevorm en stort daarin het deeg.
  7. Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 50 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *