Bananencake met chocolade

Recept details

Bereidingstijd80 minuten Porties8 personen
Calorieën261,0 kcalVetten17,03 gram
Koolhydraten27,60 gramEiwitten5,70 gram

Ingredienten

  • – 150 gram bloem
  • – 6 gram gistpoeder
  • – 40 gram chocolade zonder suiker
  • – 3 rijpe bananen
  • – 1 mespuntje gemberpoeder
  • – 100 gram boter
  • – 50 gram tagetesse
  • – 2 eieren
  • – 50 ml magere melk

Werkwijze

  1. Breek de chocolade tot kleine schilfers.
  2. Meng de chocolade met de bloem, de gistpoeder en de gemberpoeder.
  3. Pel de bananen en snij ze in kleine stukjes.
  4. Roer de boter op kamertemperatuur romig met de tagetesse.
  5. Voeg de eieren toe en meng goed.
  6. Doe de bananen met de melk erbij en meng tot een gladde massa.
  7. Meng het bloemmengsel er nu bij en roer alles goed.
  8. Vet een bakvorm in en bebloem het.
  9. Schep het beslag in de vorm.
  10. Plaats de cake in een voorverwarmde oven van 50°C gedurende 50 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *