Bananenmousse met zoetstof

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties6 personen
Calorieën141,1 kcalVetten7,05 gram
Koolhydraten25,39 gramEiwitten9,55 gram

Ingredienten

  • - 3 rijpe bananen
  • - 1 citroen
  • - 150 ml kookroom light
  • - 1 gelatine blaadje
  • - 3 eieren
  • - 20 gram zoetstof tagatesse

Werkwijze

  1. Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat weken.
  2. Splits de eieren.
  3. Klop de eidooiers met de zoetstof luchtig.
  4. Pel de bananen en doe ze samen het citroensap van de citroen in een kom. Mix alles fijn.
  5. Roer er daarna de room erdoor.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze met 2 eetlepels heet water tot ze opgelost zijn. Voeg ze bij de bananenmix.
  7. Voeg daarna de eidooiers erbij.
  8. Klop het eiwit stijf en spatel dit als laatste door de bananenmousse.
  9. Vul de potjes met de mousse en laat minimum 4 uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *