Bananentaartjes met vanillepudding

Recept details

Bereidingstijd100 minuten Porties6 stuks
Calorieën351,3 kcalVetten8,81 gram
Koolhydraten60,26 gramEiwitten5,92 gram

Ingredienten

  • – 1 kruimeldeeg
  • – 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • – 75 gram rietsuiker
  • – 500 ml magere melk
  • – 1 vanillestokje
  • – 3 eetlepels suiker
  • – sap van 1 citroen
  • – 3 rijpe bananen

Werkwijze

  1. Rol het deeg uit en steek 6 vormpjes uit. Leg deze in de beboterde en bebloemde bakvormpjes. Prik in met een vork.
  2. Bak de taartje gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  3. Laat de taartjes afkoelen in de vormpjes op een rooster.
  4. Maak de vanillepudding. Giet 400 ml in een kom en warm de melk op samen met de suiker en de zaadjes van het vanillestokje.
  5. Roer de vanillepuddingpoeder in de resterende melk goed los.
  6. Voeg bij de kokende melk en blijf kloppen tot de het gebonden is en laat afkoelen.
  7. Vul de taartvormpjes met een laagje vanillepudding.
  8. Pel de bananen en snij in fijne plakjes.
  9. Schik deze kransgewijs op de pudding tot alles mooi bedekt is.
  10. Schik de schoongemaakte vruchten op de taartjes.
  11. Breng de suiker met 1 eetlepel water en het citroensap aan de kook en bestrijk hiermee de taartjes. Werk eventueel af met slagroom of bloemsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *