Bloemkool-gehakt schotel

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties6 personen
Calorieën359,9 kcalVetten17,35 gram
Koolhydraten20,09 gramEiwitten26,91 gram

Ingredienten

  • – 400 gram gehakt
  • – 1 grote bloemkool
  • – 1 kg tomaten
  • – 25 gram vloeiende bloem
  • – 100 gram gemalen light kaas
  • – 2 uien
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 500 ml magere melk
  • – 1 ei
  • – 25 gram vetstof
  • – 1 eetlepel vetstof
  • – 2 eetlepels paneermeel

Werkwijze

  1. Maak de bloemkool schoon en snij hem in roosjes. Kook deze beetgaar.
  2. Maak de ui schoon en snij hem in snippers.
  3. Verwarm 1 eetlepel vetstof in een pan en fruit hierin de ui en de uitgeperste look.
  4. Doe het gehakt in een kom en voeg hierbij de gebakken ui en look, het ei en de paneermeel. Kruid af met peper en zout.
  5. Bak het gehakt in een pan rul. Pel en ontpit de tomaten en snij in partjes.
  6. Laat de vetstof smelten in een pan, voeg de bloem toe en daarna de melk voor een mooie bechamelsaus te bekomen.
  7. Voeg de gemalen kaas toe en kruid de kaassaus af met peper en zout.
  8. Leg het gehakt onderaan in een ovenschaal, strooi daarop de bloemkool met daarop de partjes tomaat en werk de schotel af met de kaassaus.
  9. Zet de ovenschotel gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *