Bloemkoolgratin

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties8 personen
Calorieën243,3 kcalVetten10,83 gram
Koolhydraten14,43 gramEiwitten18,83 gram

Ingredienten

  • – 1000 gram bloemkool
  • – 200 ml light room
  • – 100 ml magere melk
  • – 2 eieren
  • – 100 gram gemalen light kaas
  • – nootmuskaat

Werkwijze

  1. Maak de bloemkool schoon en snij in kleine roosjes.
  2. Kook de bloemkool gedurende 5 minuten in wat water, giet af en laat goed uitlekken.
  3. Meng de room, eieren, melk, gemalen kaas, nootmuskaat, peper en zout in een kom.
  4. Schil de bloemkool in een ovenschaal en giet de vloeistof over de bloemkool.
  5. Plaats de bloemkool gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *