Bloemkoolschotel

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties6 personen
Calorieën287,8 kcalVetten6,13 gram
Koolhydraten35,48 gramEiwitten19,02 gram

Ingredienten

  • – 1000 gram aardappelen, gekookt
  • – een scheutje halfvolle melk
  • – kerriepoeder
  • – 2 uien (+ 350 gr)
  • – 600 gram bloemkool
  • – 500 gram gehakt
  • – 100 gram geraspte light kaas
  • – olijfolie

Werkwijze

  1. Meng de gekookte aardappelen met het scheutje melk en kruid af met peper en zout.
  2. Maak de bloemkool schoon en kook ze beetgaar.
  3. Bak het gehakt bruin in een antibakpan zonder vetstof.
  4. Fruit de uien in een eetlepel olijfolie mooi bruin en voeg maximum 1 eetlepel kerriepoeder toe.
  5. Leg onderin een grote ovenschaal een laagje aardappelpuree van 1 cm dik.
  6. Leg daarop de gefruite uien met de kerrie en daarop het gehakt.
  7. Op het gehakt breng je de bloemkoolroosjes aan en strooi je hierover de geraspte kaas.
  8. Dek het geheel af met de aardappelpuree
  9. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 220°C tot er een mooi lichtbruin korstje ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *