Bloemkoolsoep met paprika

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties6 personen
Calorieën175,0 kcalVetten15,82 gram
Koolhydraten4,54 gramEiwitten4,20 gram

Ingredienten

  • – 500 gram bloemkoolroosjes
  • – 1,5 paprika
  • – 2 uien
  • – 1,5 liter kippenbouillon
  • – 175 gram mascarponekaas
  • – 1 eetlepel peterselie

Werkwijze

  1. Maak de bloemkool schoon. Hou wat bloemkoolroosjes opzij om straks de soep te garneren. Blancheer deze even.
  2. Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes.
  3. Stoof de fijngesneden uien in de boter en voeg daarbij de paprika en de bloemkool toe en laat dit 5 minuten meestoven.
  4. Giet de bouillon over de groenten en laat dit gedurende 20 minuten zachtjes koken.
  5. Laat de helft van de mascarponekaas in de soep smelten.
  6. Mix daarna alles fijn.
  7. Werk de soep af met de bloemkoolroosjes en de peterselie.
  8. Verdeel de soep in borden en schep op elk bord een koffielepel mascarponekaas.
  9. Kruid af met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *