Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Recept details

Bereidingstijd20 minuten Porties4 personen
Calorieën219,4 kcalVetten4,43 gram
Koolhydraten35,17 gramEiwitten9,00 gram

Ingredienten

  • – 75 gram boekweitbloem
  • – 50 gram tarwebloem
  • – 2 eieren
  • – 250 ml magere melk
  • – 2 appelen
  • – 40 gram rozijnen
  • – agavesiroop
  • – vetstof

Werkwijze

  1. Splits de eieren.
  2. Week de rozijnen in water. Voor meer smaak mag dat in rum zijn.
  3. Meng de 2 soorten bloem met het zout en daarna met de eidooiers.
  4. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot er geen klonters meer zichtbaar zijn.
  5. Laat even rusten.
  6. Snij ondertussen de appelen in blokjes en verwarm wat vetstof in een pan.
  7. Verwarm de appelen samen met de rozijnen.
  8. Klop het eiwit op en roer dit voorzichtig door het deeg.
  9. Verwarm vetstof in een pan en bak hierin de pannenkoeken.
  10. Leg ze op een bord en verdeel de appelen met rozijnen erover.
  11. Werk af met de agavesiroop en eventueel met kokosbloesemsuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *