Boterham met gegrilde paprika en mozzarella

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën266,1 kcalVetten13,42 gram
Koolhydraten24,12 gramEiwitten24,04 gram

Ingredienten

  • - 8 boterhammen
  • - 8 dunne plakjes ganda ham
  • - 2 bolletjes mozzarella light
  • - 4 paprika's in verschillende kleuren
  • - 3 tomaten
  • - 100 gram rucola
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 1 eetlepel pesto
  • - 1 eetlepel balsamico-azijn

Werkwijze

  1. Snij de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Grill de paprika’s onder de grill of in een grillpan gedurende 10 minuten. Laat ze even liggen om af te koelen.
  2. Verwijder het losgekomen vel van de paprika’s en snij de verdroogde randen af.
  3. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snij in stukjes.
  4. Snij de mozzarella in plakjes.
  5. Schil en pers de knoflook fijn en meng dit samen met de olijfolie en de pesto.
  6. Rooster de boterhammen en smeer ze in met de look-pesto-olie.
  7. Verdeel de boterhammen over 4 borden.
  8. Verdeel hierop de ganda, tomaat, rucola, paprika en mozarella.
  9. Besprenkel eventueel de salade met de rest van de look-pesto-olie en met de balasamicoazijn.
  10. Werk af met wat versgemalen peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *