Bourgondisch stoofpotje

Recept details

Bereidingstijd120 minuten Porties6 personen
Calorieën388,7 kcalVetten18,83 gram
Koolhydraten6,08 gramEiwitten45,36 gram

Ingredienten

  • – 1 kg dunne lende of stoofvlees
  • – 200 gram spekblokjes
  • – 2 uien
  • – 25 gram bloem
  • – 20 gram boter
  • – 10 zilveruitjes
  • – 250 gram wortelen
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 100 ml runderbouillon
  • – 150 ml rode wijn
  • – 1 eetlepel tijm
  • – 2 laurierblaadjes
  • – 250 gram champignons
  • – wat gehakte peterselie

Werkwijze

  1. Snij de dunne lende in stukken.
  2. Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de spekblokjes. Neem ze daarna terug uit.
  3. Smelt de rest van de boter in een grote kom.
  4. Wentel het vlees even door de bloem en schroei het vlees dicht in de boter.
  5. Voeg de spekblokjes en de uien toe.
  6. Maak de wortel schoon en snij ze in plakjes.
  7. Voeg nu de wortel, uitgeperste knoflook, zilveruitjes, runderbouillon, rode wijn, tijm en laurierblaadjes toe en roer alles goed. Kruid af met peper en zout.
  8. Laat dit gedurende 1.30 uur stoven onder een deksel op een laag vuur. Af en toe roeren.
  9. Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
  10. Bak deze bruin in een pan met anti-aanbaklaag zodat je geen vetstof hoeft te gebruiken.
  11. Voeg de champignons op het einde pas toe.
  12. Laat alles nu nog zo’n 10 minuten koken op een laag vuurtje en verdeel het daarna over de borden.
  13. Werk af met de gehakte peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *