Broccoli rijsttaart

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties6 personen
Calorieën259,6 kcalVetten13,36 gram
Koolhydraten15,53 gramEiwitten18,91 gram

Ingredienten

  • – 1 broccoli
  • – 1 bussel wortelen
  • – 150 gram rijst
  • – 400 gram kalkoenblokjes
  • – 4 eieren
  • – 150 gram gemalen light kaas
  • – 400 ml light room
  • – 1 eetlepel vetstof

Werkwijze

  1. Maak de broccoli schoon en snij in roosjes. Kook beetgaar en laat uitlekken.
  2. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
  3. Meng de rijst met 2 losgeklopte eieren en met 100 gram gemalen light kaas.
  4. Bebloem en beboter een bakvorm.
  5. Verdeel het rijstmengsel over de taartbodem, druk stevig aan en plaats 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal terug uit de oven.
  6. Snij de kalkoen in blokjes en bak ze bruin.
  7. Meng de andere 2 eieren samen met de room en de gemalen kaas.
  8. Voeg de kalkoenblokjes en broccoli toe en meng goed.
  9. Kruid af met peper en zout.
  10. Stort het in de bakvorm op de rijst en plaatst terug in de oven gedurende 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *