Broccoli-tonijntaart

Recept details

Bereidingstijd100 minuten Porties6 personen
Calorieën320,1 kcalVetten14,23 gram
Koolhydraten23,80 gramEiwitten19,79 gram

Ingredienten

  • - 1 bladerdeeg (32 cm)
  • - 200 gram tonijn
  • - 400 gram broccoli, in roosjes
  • - 30 gram magere bakvetstof
  • - 40 gram vloeiende bloem
  • - 300 ml halfvolle melk
  • - 100 gram gemalen light kaas
  • - paprikapoeder

Werkwijze

  1. Was de broccoli roosjes en kook ze beetgaar. Laat ze daarna goed uitlekken.
  2. Laat de tonijn ondertussen ook goed uitlekken.
  3. Rol het bladerdeeg uit en bedek de beboterde vorm en prik er gaatjes in.
  4. Verdeel de tonijn over het bladerdeeg en leg daarop de broccoliroosjes.
  5. Smelt de boter in een pannetje en voeg daarna de bloem toe met daarna de melk. Roer dit goed tot je een dikke, gladde saus bekomt.
  6. Voeg wat paprikapoeder toe en daarna ook alle gemalen kaas.
  7. Kruid de dikke kaassaus eventueel af met peper en zout.
  8. Giet de saus over de broccoli en de vis en bak de taart in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *