Broccolisoep met kruidenkaas

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën126,4 kcalVetten4,18 gram
Koolhydraten8,81 gramEiwitten13,25 gram

Ingredienten

  • – 2 broccoli’s
  • – 1,5 liter groentebouillon
  • -1 ui
  • – 10 gram “magere” vetstof
  • – 80 gram kruidenkaas light
  • – nootmuskaat
  • – 2 eetlepels gehakte peterselie

Werkwijze

  1. Was de broccoli en snij in stukken, net zoals de ui.
  2. Fruit de ui glazig in de boter en voeg dan de broccoli toe.
  3. Laat even braden om dan de groentebouillon erover te gieten.
  4. Laat aan de kook komen en laat 15 minuten doorkoken.
  5. Pureer de soep en voeg er de kruidenkaas aan toe.
  6. Mix de soep nog eens en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Werk af met de peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *