Broccolitaart

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties6 personen
Calorieën339,7 kcalVetten17,82 gram
Koolhydraten19,50 gramEiwitten20,89 gram

Ingredienten

  • – 1 bladerdeeg
  • – 2 uien (+ 200 gr)
  • – 400 gram broccoli
  • – 200 gram kipfilet, in blokjes
  • – 2 eieren
  • – 100 ml light room
  • – 100 gram gemalen light kaas
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Leg de bladerdeeg in de ingevette ovenschaal en prik enkele gaatjes in de bodem.
  2. Maak de broccoli schoon en kook hem even. Laat hem nadien goed uitlekken.
  3. Snij de uien in blokjes en fruit ze in een halve eetlepel olijfolie.
  4. Kruid de kipfilet met kipkruiden en bak het een halve eetlepel olijfolie.
  5. Leg de gefruite uien op het bladerdeeg met daarop de gebakken kippenblokjes.
  6. Schik daarop de broccoliroosjes.
  7. Meng de 2 eieren met de room en de helft van de gemalen kaas en giet dit over de kip en uien.
  8. Bestrooi de taart met de rest van de gemalen kaas en zet de schaal gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *