Broodpudding met koffie en chocolade

Recept details

Bereidingstijd90 minuten Porties10 personen
Calorieën183,9 kcalVetten4,76 gram
Koolhydraten30,89 gramEiwitten4,12 gram

Ingredienten

  • – 250 gram wit brood
  • – 120 gram rietsuiker
  • – 150 ml melk
  • – 3 eieren
  • – 2 pakjes vanillesuiker
  • – 2 eetlepels vanillepuddingpoeder
  • – 250 ml koffie
  • – 1 eetlepel boter
  • – 4 eetlepels bakbestendige chocoladedruppels

Werkwijze

  1. Breek het brood in stukken en mix het fijn met behulp van een keukenrobot.
  2. Giet de koffie over het brood, roeren en laat even intrekken.
  3. Breng de melk aan de kook, samen met de rietsuiker en de vanillesuiker. Giet dit ook over het brood en wacht tot het brood alles heeft opgeslorpt.
  4. Klop 3 eieren los, samen met de vanillepuddingpoeder en meng dit onder de broodpudding.
  5. Beboter en bebloem een bakvorm met diameter ongeveer 18 cm/ hoogte 5 cm in.
  6. Stort het deeg in de bakvorm en bestrooi met de chocoladedruppels.
  7. Plaats dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 55 minuten, samen met een ovenbestendige schaal met water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *