Cannelloni met ricotta en tomaten

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties6 personen
Calorieën358,8 kcalVetten16,57 gram
Koolhydraten29,28 gramEiwitten23,00 gram

Ingredienten

  • – 12 cannellonibuisjes
  • – 500 gram spinazie
  • – 400 gram tomaten
  • – 1 klein uitje
  • – 1 teentje knoflook
  • – 250 ml melk
  • – 200 gram ricotta
  • – 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • – 1 ei
  • – 1 eetlepel vloeiende bloem
  • – 2 eetlepels boter

Werkwijze

  1. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Meng dit met de ricotta en het ei.
  2. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Vul de cannelloni met het mengsel. Schik ze in een ovenschaal.
  4. Dompel de tomaten in kokend water, laat ze schrikken onder koud water. Pel ze en haal de pitjes eruit. Snij in stukken.
  5. Pel en hak het uitje en de look fijn en stoof ze even in 1 eetlepel boter. Doe er de tomaten bij en laat 5 minuten sudderen. Verdeel de tomaten over de cannelloni.
  6. Smelt de andere eetlepel boter in een pan, voeg de bloem toe en daarna de melk en roer tot er een mooie gladde bechamelsaus bekomt.
  7. Roer er de helft van de Parmezaanse kaas in en schenk de saus over de tomaten.
  8. Bestrooi de schaal met de rest van de Parmezaanse kaas en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *