Cannelloni met ricotta

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties6 personen
Calorieën274,9 kcalVetten8,74 gram
Koolhydraten22,58 gramEiwitten25,59 gram

Ingredienten

  • – 1 ui
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 500 gram gehakt
  • – 125 ml witte wijn
  • – 1 klein potje tomatenpuree
  • – 400 gram cannelloni
  • – 250 gram mozzarella
  • – 500 gram ricotta
  • – 70 gram Parmezaanse kaas
  • – wat vetstof
  • – 100 gram gerookte ham (0.5 cm dik)
  • – 4 blikken gepelde tomaten in blokjes
  • – oregano

Werkwijze

  1. Snij de ui in stukjes en fruit deze aan in de olijfolie.
  2. Voeg het gehakt toe en roer dit goed door elkaar. Laat het gehakt mooi bruin worden.
  3. Snij de gerookte ham in blokjes en voeg dit toe bij het gehakt.
  4. Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe, roer alles goed en laat dit 20 minuten sudderen op een laag vuurtje met deksel.
  5. Snij ondertussen de mozzarella in stukjes.
  6. Voeg de mozzarella, ricotta en 50 gram Parmezaanse kaas toe bij het gehakt en roer alles goed door elkaar.
  7. Vet een grote ovenschaal in met wat vetstof en vul de cannelloni’s op met het gehaktmengsel. Leg de rolletjes in de ovenschaal.
  8. Verwarm in een pannetje de tomatenblokjes en kruid ze met peper, zout en de oregano.
  9. Laat dit even inkoken en mix tot een gladde saus.
  10. Giet de saus over de cannelloni’s en zorg dat alles mooi bedekt is.
  11. Bestrooi het geheel met de rest van de Parmezaanse kaas en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *