Champignonsoep

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën173,8 kcalVetten9,78 gram
Koolhydraten12,58 gramEiwitten8,63 gram

Ingredienten

  • – 800 gram champignons
  • – 1 ui
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 liter bouillon
  • – 50 gram margarine
  • – 50 gram vloeiende bloem
  • – peterselie, naar smaak

Werkwijze

  1. Maak de champignons schoon en snij ze vieren.
  2. Snij de uien in kleine stukjes en bak ze samen met de uitgeperste knoflook aan in een kom.
  3. Voeg de champignons toe en roer af en toe zodat ze beginnen gaar te worden.
  4. Zet na enkele minuten het vuur lager en voeg de bloem toe en blijf roeren.
  5. Voeg nu de bouillon toe en roer alles goed door elkaar met een garde zodat de bloem zich oplost in het vocht en je zo een gladde soep bekomt.
  6. Laat de soep goed doorkoken en voeg eventueel wat kokosroom toe.
  7. Kruid de soep met peper en zout en met de peterselie naar keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *