Cheesecake met kersen

Recept details

Bereidingstijd100 minuten Porties10 personen
Calorieën291,07 kcalVetten8,22 gram
Koolhydraten47,47 gramEiwitten7,45 gram

Ingredienten

  • – 210 gram zelfrijzende bloem
  • – 180 gram bloemsuiker
  • – 3 eieren
  • – 80 gram margarine
  • – 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • – 1 vanillestokje
  • – 250 gram magere platte kaas
  • – 370 gram magere yoghurt
  • – citroensap van 1/2 citroen
  • – 400 gram ontpitte kersen

Werkwijze

  1. Meng 200 gram bloem, 80 gram bloemsuiker, een snuifje zout, 1 ei, de margarine en 2 eetlepels koud water en kneed. Het deeg mag iets kruimelig zijn.
  2. Kneed daarna nog eens 1 à 2 eetlepels water geleidelijk door het deeg.
  3. Bestuif de deegbal met de rest van de bloem en rol rond uit.
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  5. Leg het deeg in de springvorm en plaats 30 minuten in de koelkast.
  6. Scheid de 2 eieren en klop het eiwit op en zet apart.
  7. Klop de eidooiers met 100 gram bloemsuiker luchtig op.
  8. Voeg het vanillepuddingpoeder, merg van het vanillestokje, platte kaas, yoghurt en het citroensap toe en roer goed.
  9. Meng het eiwit en de kersen onder het mengsel.
  10. Giet het mengsel in de springvorm op het deeg.
  11. Strijk de oppervlakte glad en bak ongeveer 55 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 170°C.
  12. Laat de cake gedurende 15 minuten afkoelen en haal dan pas uit de springvorm.
  13. De taart moet volledig afgekoeld zijn voor het snijden.

 

Opendeurdagen – Recept van Pieter Lampaert – Traiteur Pure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *