Chili con carne

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën369,7 kcalVetten22,96 gram
Koolhydraten11,21 gramEiwitten29,74 gram

Ingredienten

  • – 500 gram gehakt
  • – 1 koffielepel vloeiende bloem
  • – 2 eetlepels maïsolie
  • – 250 gram rode of bruine bonen
  • – 1 ui
  • – 1 teentje knoflook
  • – 1 theelepel chilipoeder
  • – Tabasco
  • – ½ theelepele geplette komijnzaadjes
  • – 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree

Werkwijze

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper ze allebei fijn.
  2. Verwarm de maïsolie in de pan en friut hierin de ui en de look.
  3. Doe er het gehakt bij en laat het rul bakken.
  4. Breng het op smaak met chilipoeder, komijn, zout en een paar druppels tabasco.
  5. Bestuif het geheel met de vloeiende bloem en roer alles goed door elkaar.
  6. Giet wat vocht van de bonen af en roer daar de tomatenpuree in los.
  7. Doe het samen met de bonen en de rest van het vocht bij het gehakt.
  8. Roer alles goed en doe het deksel op de pan en laat het 20 minuten lang zachtjes sudderen.
  9. Dien heet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *