Chocolade Cupcakes

Recept details

Bereidingstijd20 m Porties8 stuks
Calorieën161,3 kcalVetten8,90 gram
Koolhydraten18,05 gramEiwitten2,18 gram

Ingredienten

  • – 65 gram zelfrijzend bakmeel
  • – 65 gram boter
  • – 65 gram kristalsuiker
  • – ½ zakje vanillesuiker
  • – 50 gram chocolade
  • – 1 losgeklopt ei
  • – 1 eetlepel magere melk

Werkwijze

  1. Meng de suiker, de vanillesuiker en de boter tot een gladde massa.
  2. Voeg het losgeklopt ei toe en daarna de gezeefde bloem.
  3. Meng alles goed en voeg de melk toe.
  4. Smelt de chocolade au bain marie en voeg deze bij het deeg.
  5. Verdeel het deeg over de cupcakevormpjes.
  6. Plaats de cupcakes in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 10 minuten.
  7. Test of de cakes gaar zijn door erin te prikken. Indien nodig nog wat langer in de oven laten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *