Chocoladeyoghurt met aardbeiencoulis

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën290,2 kcalVetten14,19 gram
Koolhydraten36,78 gramEiwitten3,99 gram

Ingredienten

  • – 100 gram witte chocolade
  • – 150 gram magere yoghurt
  • – 1 eiwit
  • – 4 speculaas koekjes
  • – 2 zakjes vanillesuiker
  • – 125 gram aardbeien

Werkwijze

  1. Smelt de chocolade langzaam in een warmwaterbad of microgolfoven.
  2. Voeg de yoghurt al roerend bij de chocolade tot een gladde massa.
  3. Klop het eiwit op en voeg daarna een zakje vanillesuiker toe. Klop nog even verder.
  4. Meng het eiwit over het chocolademengsel.
  5. Plet de koekjes en leg op de bodem van de schaaltjes wat kruimels van de speculaas.
  6. Vul de schaaltjes met de mousse.
  7. Snij de aardbeien in stukjes en mix ze fijn met een zakje vanillesuiker en 1 eetlepel water.
  8. Verdeel de aardbeiencoulis over het dessert en strooi nog wat koekjeskruimels erover.
  9. Dien gekoeld op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *