Chocomousse met koffie

Recept details

Bereidingstijd80 minuten Porties4 personen
Calorieën290,4 kcalVetten16,00 gram
Koolhydraten32,47 gramEiwitten4,08 gram

Ingredienten

  • – 200 gram pure chocolade
  • – 2 eetlepels sterke koffie
  • – 6 eiwitten
  • – 1 snuifje zout
  • – 1 theelepel fijne kristalsuiker

Werkwijze

  1. Smelt de chocolade met de koffie in de microgolf.
  2. Roer goed door elkaar zodat alles goed vloeibaar wordt.
  3. Klop het eiwit even op met wat zout in een kom.
  4. Voeg dan de kristalsuiker toe en klop het dan op tot een mooie dikke massa.
  5. Voeg nu 1/3 van de opgeklopte eiwit bij de gesmolten chocolade en meng dit goed.
  6. Wanneer het volledig opgelost is, voeg je de rest van het eiwit toe en roer je alles goed door elkaar.
  7. Giet de chocolademousse in potjes en zet het minstens 1 uur in de koelkast om te rusten.
  8. Versier eventueel met slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *