Citroenkoekjes

Recept details

Bereidingstijd85 minuten Porties30 stuks
Calorieën69,2 kcalVetten3,43 gram
Koolhydraten8,73 gramEiwitten0,85 gram

Ingredienten

  • – 1 citroen
  • – 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • – 125 gram boter
  • – 125 gram basterdsuiker
  • – 1 ei

Werkwijze

  1. Rasp de schil van de citroen.
  2. Doe het bakmeel, boter, basterdsuiker, ei, ciroenrasp en een klein beetje zout bij elkaar en meng dit goed tot een gladde massa.
  3. Laat het deeg afgedekt staan gedurende 30 minuten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit op een bestoven vlak tot 0,5 cm dik.
  5. Steek uit het deeg vormen en leg deze op bakpapier.
  6. Bak de vormen gedurende 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de koekjes een mooie lichtbruine kleur krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *