Citroenschuimtaart

Recept details

Bereidingstijd100 minuten Porties8 personen
Calorieën319,8 kcalVetten11,57 gram
Koolhydraten51,21 gramEiwitten3,12 gram

Ingredienten

  • – 85 ml room om op te kloppen
  • – 150 ml gecondenseerde melk
  • – Geraspte schil van 1 citroen
  • – Sap van 1 citroen
  • – Kant-en-klare taartbodem
  • – 3 eiwitten
  • – 250 gram bloemsuiker
  • – 1 eetlepel maïzena

Werkwijze

  1. Beboter en bebloem een taartvorm en leg hierop de taartbodem. Prik wat gaatjes in de bodem en bak hem blind gaar. Zet aan de kant en laat afkoelen.
  2. Klop de room stijf en schep voorzichtig de melk, citroenschil en het sap erdoor.
  3. Schep het mengsel op de taartbodem en zet 1 uur in de koelkast.
  4. Meng de eiwitten met de bloemsuiker en de maïzena en klop de eiwitten op tot er stijve pieken ontstaan.
  5. Verdeel de meringue over de taart.
  6. Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur en grill de taart gedurende 2 tot 10 minuten, afhankelijk van de grill, tot er meringue goudbruin wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *