Citroenzanddeegtaart

Recept details

Bereidingstijd90 minuten Porties10 personen
Calorieën271,5 kcalVetten13,16 gram
Koolhydraten33,85 gramEiwitten4,08 gram

Ingredienten

Voor het zanddeeg:

  • – 200 gram boter
  • – 60 gram bloemsuiker
  • – rasp van 2 citroenen
  • – 250 gram bloem

Voor de vulling:

  • – 4 eieren
  • – 200 gram kristalsuiker
  • – 4 eetlepels bloem
  • – ½ theelepel bakpoeder
  • – rasp van 2 citroenen
  • – 5 eetlepels citroensap

Werkwijze

  1. Meng de boter en de suiker tot een gladde massa en voeg daarna de citroenrasp toe.
  2. Meng de bloem met een klein beetje zout en roer dit beetje bij beetje bij het mengsel.
  3. Maak een gladde bal van het deeg en zet deze 30 minuten koel.
  4. Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem van de taartvorm.
  5. Bak dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 tot 20 minuten.
  6. Klop in een kom de eieren los met de suiker.
  7. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg dit bij het ei-suikermengsel.
  8. Voeg de rasp en het citroensap toe en klop tot het mengsel licht schuimt.
  9. Giet over de warme taartbodem en bak de taart nog eens 15 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *