Confituurtaart

Recept details

Bereidingstijd35 minuten Porties8 personen
Calorieën287,6 kcalVetten10,46 gram
Koolhydraten20,84 gramEiwitten2,86 gram

Ingredienten

  • – 2 bladerdeeg
  • – 150 gram abrikozenconfituur
  • – 1 ei

Werkwijze

  1. Leg bakpapier op een bakplaat.
  2. Rol de bladerdeeg uit en bedek de bodem van de bakplaat met bladerdeeg. Leg indien nodig 2 stukken bladerdeeg tegen elkaar. Doorprik de bodem met een vork.
  3. Bestrijk het bladerdeeg rijkelijk met de confituur maar blijf 2 cm van de rand.
  4. Snij repen van de rest van de bladerdeeg en leg ze in kruisvorm over elkaar tot heel de taart bedekt is.
  5. Leg daarna een reep van 1 cm op alle randen van de bladerdeeg.
  6. Meng de ei met wat water en strijk alle bladerdeeg in.
  7. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 tot 15 minuten tot het mooi bruin gekleurd is.
  8. Snij in stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *