Courgettesoep met Parmezaanse kaas

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën169,8 kcalVetten7,90 gram
Koolhydraten13,31 gramEiwitten11,32 gram

Ingredienten

  • – 1000 gram courgette
  • – 2 grote uien
  • – 2 kippenbouillonblokjes
  • – 2 eidooiers
  • – 2 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
  • – 1 eetlepel basilicum
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Pel en snij de ui in blokjes.
  2. Was de courgette en snij ze in schijfjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een kom en stoof hierin de ui en courgette..
  4. Voeg 1000 ml water toe samen met de kippenbouillonblokjes.
  5. Laat aan de kook komen en daarna 20 minuten sudderen met deksel op een klein vuurtje.
  6. Mix de soep.
  7. Meng de eidooiers met de basilicum en de Parmezaanse kaas.
  8. Roer de soep beetje bij beetje erbij en meng goed.
  9. Schenk de soep in kommetjes en dien op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *