Drielagenpuree met gehakt

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën420,7 kcalVetten16,69 gram
Koolhydraten36,95 gramEiwitten29,83 gram

Ingredienten

  • - 500 gram aardappelen
  • - 2 broccoli’s
  • - 400 gram wortelen
  • - 1 ui
  • - 400 gram gehakt
  • - 50 gram paneermeel
  • - 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Pel de ui en snij ze in snippers.
  2. Verwarm de olijfolie en bak daarin de ui glazig. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit mooi bruin.
  3. Maak de broccoli schoon en snij in roosjes.
  4. Schil de aardappelen en snij in kleine, gelijke stukken.
  5. Schil de wortelen en snij in schijfjes.
  6. Kook alle groenten apart gaar en pureer ze met een blender. Voeg eventueel wat melk toe om het tot een smeuïge massa te komen.
  7. Kruid alle purees af met peper en zout.
  8. Leg in een ovenschotel eerst een laag wortelpuree, vervolgens het gehakt, daarna de laag broccolipuree en sluit alles af met de aardappelpuree.
  9. Bestrooi het geheel met het paneermeel en laat het kleuren onder een hete grill.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *