Duivelse scampi’s

Recept details

Bereidingstijd20 minuten Porties4 personen
Calorieën293,5 kcalVetten17,52 gram
Koolhydraten4,40 gramEiwitten24,60 gram

Ingredienten

  • – 1 ui
  • – 250 ml light room
  • – 20 gram tomatenpuree
  • – 500 gram scampi’s
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 125 ml witte wijn
  • – Cayennepeper
  • – 1 eetlepel gehakte peterselie

Werkwijze

  1. Snij de ui in kleine snippers.
  2. Meng de room met de tomatenpuree.
  3. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
  4. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
  5. Blus met de witte wijn en laat het tot de helft inkoken.
  6. Voeg nu de scampi’s toe en laat ze mooi kleuren.
  7. Giet de tomatenroom toe en roer alles goed door elkaar.
  8. Laat het een paar minuten goed doorkoken.
  9. Kruid de saus met wat zout en cayennepeper, naar smaak.
  10. Werk het geheel af met de peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *