Erwtenbavarois met garnalen

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties16 personen
Calorieën69,5 kcalVetten4,52 gram
Koolhydraten2,49 gramEiwitten4,54 gram

Ingredienten

  • – 400 gram diepvrieserwten
  • – 100 gram garnalen
  • – 1 bosje bieslook
  • – 75 gram boter
  • – 200 ml room
  • – 3 gelatineblaadjes

Werkwijze

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Kook de erwten in 4 minuten gaar. Giet af en spoel ze.
  3. Laat er een paar aan de kant voor de afwerking.
  4. Pureer de erwten in een keukenmachine en voeg de uitgelekte gelatine toe.
  5. Roer er de room door.
  6. Breng de mousse op smaak met peper en zout.
  7. Spuit met behulp van een spuitzak de erwtenmousse in de glaasjes. Laat gedurende 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Snij de bieslook in stukjes.
  9. Werk de bavarois af met de erwten, bieslookstukjes en de garnalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *