Flantaart

Recept details

Bereidingstijd2 uur Porties10 personen
Calorieën265,7 kcalVetten10,58 gram
Koolhydraten36,23 gramEiwitten6,25 gram

Ingredienten

Voor het deeg:

  • – 250 gram bloem
  • – 125 gram boter
  • – 1 ei
  • – 75 gram suiker
  • -Snuifje zout

Voor de vullling:

  • – 60 gram bloem
  • – 1 zakje vanillesuiker
  • – 125 gram kristalsuiker
  • – 500 ml magere melk
  • – 4 eieren
  • – 1 vanillestok

Werkwijze

  1. Zeef de bloem boven het werkblad en maak een kuiltje in het midden.
  2. Verdeel de boter in stukjes aan de rand van het kuiltje.
  3. Breek het ei en laat het ei in het kuiltje glijden.
  4. Bestrooi de deegrand met de suiker en het zout.
  5. Meng alles door elkaar totdat de bloem en boter volledig is opgenomen.
  6. Kneed het deeg snel tot een ronde bal.
  7. Wikkel de deegbak in folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  8. Bebloem het werkblad en rol het deeg uit tot een dunne lap.
  9. Beboter en bebloem een taartvorm en leg daarop de taartbodem.
  10. Druk even aan en prik gaatjes in de bodem.
  11. Bak deze blind in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
  12. Laat afkoelen.
  13. Splits de eieren en klop de eidooiers op met de helft van de kristalsuiker.
  14. Meng daarna de bloem door dit beslag.
  15. Voeg de melk erbij samen met het merg van de vanillestok.
  16. Klop de eiwitten op met de rest van de kristalsuiker en voeg die onder het beslag.
  17. Giet het beslag in de taartvorm tot aan de rand.
  18. Plaats de taart gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.
  19. Laat de taart daarna afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *