Fruittaartjes

Recept details

Bereidingstijd100 minuten Porties12 stuks
Calorieën432,3 kcalVetten17,52 gram
Koolhydraten62,07 gramEiwitten6,73 gram

Ingredienten

Voor het deeg:

  • – 500 gram bloem
  • – 250 gram boter
  • – 2 eieren
  • – 130 gram suiker
  • – Snuifje zout

Voor de vullling:

  • – 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • – 75 gram suiker
  • – 500 ml magere melk
  • – 1 vanillestokje

Afwerking:

  • – 6 eetlepels suiker
  • – Sap van 1 citroen
  • -Verschillende fruitsoorten naar keuze

Werkwijze

  1. Zeef de bloem boven het werkblad en maak een kuiltje in het midden.
  2. Verdeel de boter in stukjes aan de rand van het kuiltje.
  3. Breek het ei en laat het ei in het kuiltje glijden.
  4. Bestrooi de deegrand met de suiker en het zout.
  5. Meng alles door elkaar totdat de bloem en boter volledig is opgenomen.
  6. Kneed het deeg snel tot een ronde bal.
  7. Wikkel de deegbak in folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  8. Bebloem het werkblad en rol het deeg uit tot een dunne lap.
  9. Steek met de rand van de taartvormpjes een rondje uit.
  10. Vet en bebloem de taartvormpjes en leg het deeg erin.
  11. Druk even aan en prik gaatjes in de bodem.
  12. Zet deze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten.
  13. Laat afkoelen.
  14. Giet 400 ml in een kom en warm de melk op samen met de suiker en de zaadjes van het vanillestokje.
  15. Roer de vanillepuddingpoeder in de resterende melk goed los.
  16. Voeg dit bij de kokende melk en blijf kloppen tot de pudding gebonden is.
  17. Laat afkoelen.
  18. Vul de taartvormpjes met een laagje vanillepudding.
  19. Schik de schoongemaakte vruchten op de taartjes.
  20. Breng de suiker met 2 eetlepels water en het citroensap aan de kook en bestrijk hiermee de taartjes.
  21. Werk eventueel af met slagroom of bloemsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *