Gehaktballetjes in pittige tomatensaus

Recept details

Bereidingstijd20 minuten Porties4 personen
Calorieën516,4 kcalVetten37,67 gram
Koolhydraten36,75 gramEiwitten28,32 gram

Ingredienten

  • – 250 gram gehakt
  • – 250 gram americain
  • – 1 ei
  • – 1 beschuit
  • – 1 eetlepel sambal
  • – 4 eetlepels chilisaus
  • – 2 eetlepels pindakaas light
  • – 1 eetlepel ketjap
  • – 300 ml kokosmelk
  • – 2 eetlepels olijfolie

Werkwijze

  1. Meng het gehakt met de americain.
  2. Meng dit met het ei en de verkruimelde beschuit. Kruid het gehakt met peper en zout en met de sambal.
  3. Maak van het gehakt balletjes van ongeveer 3 cm.
  4. Verwarm de grill en grill de gehaktballen mooi bruin. (heb je dat niet, dan in 1 eetlepel olijfolie in de pan)
  5. Verwarm in een steelpannetje de chilisaus en voeg de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
  6. Voeg daarna de ketjap en de pindakaas light toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Voeg de gehaktballen bij de saus en laat het gedurende 10 minuutjes opwarmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *