Gehaktbrood met appeltjes en rozijnen

Recept details

Bereidingstijd75 minuten Porties4 personen
Calorieën435,0 kcalVetten24,78 gram
Koolhydraten28,75 gramEiwitten42,26 gram

Ingredienten

  • – 400 gram gehakt
  • – 400 gram americain
  • – 20 gram vetstof
  • – 1 appel
  • – 150 ml light room
  • – 30 gram rozijnen
  • – ½ vleesbouillonblokje
  • – 1 flesje geuzebier
  • – kaneel

Werkwijze

  1. Laat de rozijnen even opwellen in water.
  2. Meng het gehakt en de americain.
  3. Schil de appel en snij in kleine stukjes en meng ze door het gehakt samen met de rozijnen.
  4. Breng op smaak met peper, zout en wat kaneel.
  5. Vorm met het gehakt een broodje.
  6. Vet een ovenvaste kom in en leg hierin het gehaktbroodje.
  7. Plaats de kom in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten.
  8. Haal de kom uit de oven en haal het gehaktbroodje eruit. Leg in een dichte schaal zodat die warm blijft.
  9. Giet de geuze in de kom en roer het aanbaksel los. Laat tot de helft inkoken.
  10. Voeg daarna de room toe en laat nog even koken tot sausdikte.
  11. Snij het gehaktbroodje in dikke plakken en serveer samen met de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *