Gehaktbroodje met paprika

Recept details

Bereidingstijd40 minuten Porties8 personen
Calorieën308,4 kcalVetten20,16 gram
Koolhydraten15,99 gramEiwitten25,24 gram

Ingredienten

  • – 1 rode paprika
  • – 1 gele paprika
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 2 sneetjes (oud) wit brood
  • – 600 gram gehakt
  • – 400 gram americain
  • – 2 eidooiers
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – provencekruiden

Werkwijze

  1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij ze in kleine blokjes.
  2. Mix het brood tot kruim in een blender.
  3. Vermeng het gehakt met de americain en met de eidooiers, paprika, uitgeperste knoflook, broodkuim en provencekruiden.
  4. Kruid het gehakt met peper en zout.
  5. Maak nu van het gehakt een broodje.
  6. Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie en leg het gehaktboord in de schotel.
  7. Bestrijk de bovenkant van het broodje in met wat olijfolie.
  8. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 45 minuten. De tijd is wel afhankelijk van de dikte van het broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *