Gehaktschotel met broccoli

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties4 personen
Calorieën548,6 kcalVetten16,27 gram
Koolhydraten47,72 gramEiwitten53,87 gram

Ingredienten

  • – 400 gram aardappelen
  • – 600 gram broccoli
  • – 1 ui
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 250 gram champignons
  • – 1 teentje knoflook
  • – 400 gram gehakt
  • – 400 gram tomatenblokjes
  • – 1 klein potje tomatenpuree
  • – 100 ml halfvolle melk
  • – 3 sneetjes light kaas
  • – 100 gram gemalen kaas

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze ongeveer 10 minuten en giet ze af.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze gedurende 5 minuten.
  3. Verwarm de olijfolie, fruit hierin de ui en voeg dan de champignons en look toe.
  4. Voeg nu het gehakt toe en laat het mooi bruin worden.
  5. Meng daarna de tomatenblokjes en de tomatenpuree met het gehakt.
  6. Vet een ovenschotel in en leg de helft van de aardappelschijfjes in de schotel.
  7. Giet de melk over de aardappelen.
  8. Kruid eventueel met peper en zout en leg daarna het gehakt op de aardappelen.
  9. Leg de kaas op het gehakt met daarop de broccoli en dan de rest van de aardappelen.
  10. Bestrooi het geheel met de gemalen kaas en zet het ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *