Gehaktschotel met pompoen en zoete aardappelpuree

Recept details

Bereidingstijd85 minuten Porties4 personen
Calorieën562,9 kcalVetten19,19 gram
Koolhydraten73,76 gramEiwitten42,01 gram

Ingredienten

  • – 250 gram gehakt
  • – 450 gram americain
  • – 600 gram pompoenvlees
  • – 4 lente-uitjes
  • – 750 gram zoete aardappelen
  • – 1 ui
  • – 125 ml light room
  • – 15 gram boter

Werkwijze

  1. Meng het gehakt en de americain en kruid naar keuze.
  2. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze beetgaar.
  3. Meng de aardappelen met de room en de boter en roer goed. Kruid af met peper en zout.
  4. Schil de pompoen en snij in stukjes. Stoom ze beetgaar.
  5. Bak het gehakt in een pan zonder vetstof. Voeg de uien toe en laat alles gaar worden.
  6. Stort alles in een ovenschotel en bedek met de pompoen.
  7. Bedek alles met de aardappelpuree.
  8. Strijk de aardappelpuree glad.
  9. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *