Gekruide foccacia

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties8 personen
Calorieën493,4 kcalVetten17,84 gram
Koolhydraten38,08 gramEiwitten45,77 gram

Ingredienten

  • - 2 foccacia van 25 x 15 cm
  • - 1 eetlepel magere bakstof
  • - 3 sjalotjes
  • - 4 tomaten
  • - 1 teentje knoflook
  • - 100 gram maïs
  • - 250 gram light mozzarella
  • - 500 gram americain
  • - 500 gram natuurham
  • - 1 liter tomatensaus
  • - 18 schijfjes kippensalami of chorizo
  • - 20 gram Italiaanse kruiden

Werkwijze

  1. Smelt de boter in een pan en voeg de gesnipperde ui en de uitgeperste look toe.
  2. Voeg het gehakt toe en bak mooi bruin.
  3. Snij de natuurham in kleine stukjes en voeg ze bij het gehakt samen met de maïs.
  4. Voeg de tomatensaus toe en kruid af met de Italiaanse kruiden.
  5. Snij de foccacia’s doormidden en leg de gehakt-tomatenvulling over de bodem.
  6. Snij de tomaat en de mozzarella in schijfjes.
  7. Leg 6 schijfjes tomaat aan de kant, samen met 6 schijfjes kippensalami.
  8. Beleg de foccacia’s met de rest van kippensalami, dan de tomaat en de mozzarella.
  9. Kruid af met wat Italiaanse kruiden.
  10. Doe het foccacia dicht en leg daarop 3 schijfjes chorizo en 3 schijfjes tomaat.
  11. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *