Gestoomde zalm met citruscouscous

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties4 personen
Calorieën416,9 kcalVetten14,70 gram
Koolhydraten41,18 gramEiwitten29,88 gram

Ingredienten

  • - 1 kippenbouillonblokje
  • - 400 gram zalm
  • - 300 gram erwten uit de diepvries
  • - 300 gram maïs
  • - 250 gram couscous
  • - 1 clementine

Werkwijze

  1. Laat de maïs uitlekken en de erwten ontdooien.
  2. Pers de clementine uit en zet het sap aan de kant.
  3. Kruid de zalm eventueel met wat kruiden en stoom of grill de zalm gaar.
  4. Doe de couscous in een kom en meng met de erwten en de maïs.
  5. Meng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook .
  6. Voeg 300 ml bouillon bij de couscous en roer goed. Dek af en laat even trekken zodat de couscous gaar wordt.
  7. Schenk het clementinesap door de couscous en kruid af met peper en zout.
  8. Verwarm de couscous nog in een pan en schenk eventueel nog wat bouillon bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *