Gevulde courgette met gehakt

Recept details

Bereidingstijd50 minuten Porties4 personen
Calorieën354,8 kcalVetten16,50 gram
Koolhydraten35,83 gramEiwitten31,22 gram

Ingredienten

  • 200 gram gehakt
  • 200 gram americain
  • 4 courgettes
  • 3 tomaten
  • 3 uien
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram gemalen light
  • 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Was de tomaten en snij in stukjes. Verwijder eventueel de pitjes.
  2. Pel de ui en knoflook en snij in kleine stukjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt en de americain.
  4. Voeg daarna de uien, look, tomaten en kruiden toe en laat het op een laag vuurtje ongeveer 4 minuten zachtjes sudderen.
  5. Was de courgettes en hol ze voorzichtig uit.
  6. Strooi er wat zout op.
  7. Meng het courgettevlees zonder al te veel zaadjes met het gehaktmengsel en vul daarmee de courgettes.
  8. Bestrooi de courgettes met de gemalen kaas en zet de courgettes dan vervolgens in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *