Gevulde gehaktrol

Recept details

Bereidingstijd60 minuten Porties8 personen
Calorieën371,6 kcalVetten25,81 gram
Koolhydraten15,94 gramEiwitten29,66 gram

Ingredienten

  • – 500 gram gemengd gehakt
  • – 500 gram americain
  • – 50 gram pijnboompitten
  • – 100 gram zongedroogde tomaten op olie
  • – 30 gram peterselie
  • – 30 gram basilicum
  • – 100 gram gemalen light kaas
  • – 30 gram paneermeel

Werkwijze

  1. Meng in een keukenmachine de helft van de pijnboompitten, de zongedroogde tomaten, de peterselie, de basilicum en de helft van de gemalen kaas.
  2. Meng het gehakt met de paneermeel en een kwart van de kruidenpasta uit de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Druk het gehakt uit op een stuk bakpapier toe een lap van ongeveer 40 op 40 cm.
  4. Strijk de kruidenpasta uit over de lap gehakt en strooi de pijnboompitten en de rest van de gemalen kaas over het gehakt.
  5. Rol het gehakt nu met behulp van het bakpapier op tot een rol.
  6. Neem een ingevette ovenschaal en leg daarin het gehakt met de naad naar onder.
  7. Zet het gehakt in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 minuten tot het gehakt helemaal gaar is.
  8. Snij in plakken en dien op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *