Gevulde paprika met kip en rijst

Recept details

Bereidingstijd45 minuten Porties4 personen
Calorieën244,0 kcalVetten6,37 gram
Koolhydraten29,45 gramEiwitten19,98 gram

Ingredienten

  • – 150 gram rijst
  • – 200 gram kipfilet
  • – 4 paprika’s
  • – 100 gram doperwten
  • – 1 eetlepel olijfolie
  • – 3 theelepels currypoeder
  • – 50 gram gemalen light kaas

Werkwijze

  1. Kook de rijst gaar zoals beschreven op de verpakking.
  2. Snij de kipfilet in kleine stukjes en kruid hem met wat currypoeder.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de kip mooi bruin.
  4. Kook ondertussen de erwten beetgaar.
  5. Verwijder het hoedje van de paprika en haal de zaadlijsten eruit.
  6. Snij indien nodig een schijfje van de onderkant van de paprika zodat deze mooi zou blijven staan.
  7. Meng de gebakken kip samen met de doperwten en de rijst tot een mengsel.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Zet de paprika’s in een ovenschotel en vul ze met het rijst/kip mengsel.
  10. Bestrooi de paprika’s met de gemalen kaas en zet het hoedje terug op de paprika.
  11. Zet de schaal gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *