Gevulde Passendale-pannenkoeken

Recept details

Bereidingstijd30 minuten Porties8 personen
Calorieën280,8 kcalVetten11,46 gram
Koolhydraten28,46 gramEiwitten22,44 gram

Ingredienten

  • – 2 eieren
  • – 500 ml halfvolle melk
  • – 75 gram tarwebloem
  • – 4 sneden ganda ham
  • – 4 sneden natuurham
  • – 150 gram gemalen passendale
  • – 50 gram boter
  • – 50 gram vloeiende bloem
  • – 250 gram champignons
  • – 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze

  1. Meng de eieren, 500 ml halfvolle melk en 250 gram tarwebloem. Mix alles goed door elkaar. Kruid af met wat zout.
  2. Bak van dit beslag 8 pannenkoeken.
  3. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze bruin in één eetlepel olijfolie.
  4. Maak van de vloeiende bloem, melk en boter een bechamelsaus en doe daar dan de gebakken champignons.
  5. Meng ook onder de saus 100 gram van de passendale-kaas.
  6. Leg op elke pannenkoek een halve snede gekookte ham, een halve snede ganda ham en 1 eetlepel bechamelsaus.
  7. Rol de pannenkoek op.
  8. Schik de rolletjes in een schotel en overgiet ze met de overblijvende saus.
  9. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en zet het gerecht in een oven van 170° C.
  10. Laat de pannenkoek even gratineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *