Gratin met prei en spek

Recept details

Bereidingstijd90 minuten Porties4 personen
Calorieën335,0 kcalVetten12,50 gram
Koolhydraten30,00 gramEiwitten12,50 gram

Ingredienten

  • – 750 gram aardappelen
  • – 2 preiwitten
  • – 250 gram spekblokjes
  • – 250 ml light room
  • – 1 lepel fijngesneden bieslook
  • – 50 gram gemalen light kaas

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snij ze in fijne dunne schijfjes.
  2. Reinig de prei en snij die ook in fijne stukjes.
  3. Bak het spek zonder vetstof in een pan.
  4. Voeg de prei toe en laat 5 minuten meestoven.
  5. Leg op de bodem van een ovenschaal een laag aardappelschijfjes met daarop wat prei en spek. Wissel af tot de schaal vol is.
  6. Doe de bieslook in de room en giet het over de schaal.
  7. Bestrooi de schotel met de gemalen kaas.
  8. Plaats de schaal gedurende 60 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *