Gratin met vers fruit

Recept details

Bereidingstijd25 minuten Porties4 personen
Calorieën340,2 kcalVetten18,74 gram
Koolhydraten40,03 gramEiwitten8,13 gram

Ingredienten

  • – 600 gram verse fruitsalade
  • – 4 eieren
  • – 15 blaadjes munt
  • – 150 ml room
  • – 70 gram poedersuiker

Werkwijze

  1. Snij de muntblaadjes in fijne reepjes.
  2. Meng de munt met de fruitsalade.
  3. Splits de eieren.
  4. Klop de eierdooiers op met 50 gram poedersuiker tot een wit mengsel.
  5. Klop de room stijf 10 gram poedersuiker.
  6. Klop de eiwitten stijf.
  7. Spatel de room door het dooiermengsel.
  8. Voeg nu beetje bij beetje het opgeklopt eiwit toe.
  9. Verdeel de fruitsalade over 4 ovenschoteltjes.
  10. Verdeel het eimengsel over het fruit.
  11. Zet de schoteltjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  12. Werk af met wat poedersuiker en serveer warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *