Groenterijsttaart

Recept details

Bereidingstijd70 minuten Porties6 personen
Calorieën464,7 kcalVetten22,71 gram
Koolhydraten28,74 gramEiwitten34,60 gram

Ingredienten

  • – 1 bladerdeeg
  • – 1 broccoli
  • – 1 bussel wortelen
  • – 1 ui
  • – 125 gram rijst
  • – 500 gram kalkoenblokjes
  • – 2 eieren
  • – 150 gram gemalen light kaas
  • – 250 ml light room

Werkwijze

  1. Bloem een taartvorm in en leg hierop het bladerdeeg.
  2. Bak het bladerdeeg even blind voor in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten.
  3. Maak de broccoli schoon en snij in roosjes.
  4. Schil de wortelen en snij in plakjes en kook deze samen met de broccoli beetgaar.
  5. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
  6. Meng de rijst met 1 losgeklopt ei en met 100 gram gemalen light kaas.
  7. Verdeel het rijstmengsel over de taartbodem, druk stevig aan en plaats terug 5 minuten in de oven.
  8. Snij de ui in snippers.
  9. Meng het andere ei samen met de room en de gemalen kaas.
  10. Voeg de kalkoenblokjes, ui, broccoli en wortelen toe en meng goed.
  11. Kruid af met peper en zout.
  12. Stort het in de taartvorm op de rijst en zet terug in de oven gedurende 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *